חלות כוסמין | צילום: שיפי חריטן

הפעם החלטתי לשתף אתכן במתכון המושלם שלי לחלות כוסמין. אני אישית מערבבת קמח כוסמין מלא וכוסמין לבן, או קמח כוסמין וקמח רגיל – כל אחד לפי טעמו

החומרים:

  • 1 ק”ג קמח.
  • 2 כפות שמרים.
  • 7 כפות סוכר.
  • 1/2 כוס שמן.
  • 3 כוסות מים פושרים.
  • 1 כף מלח.

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר אני מניחה קמח ושמרים, מערבבת מעט ומוסיפה סוכר, שמן, מים, ותוך כדי ערבול איטי, מוסיפה את המלח. נותנת ערבול של 5-7 דקות. מתפיחה כשעה וחצי, יוצרת חלות ומניחה אותן קלועות לתפיחה של עוד 20 דקות. אופה על 180 מעלות למשך כחצי שעה – תלוי באופי התנור. מוציאה על רשת של תנור לקירור.

אישית אני מכפילה כמויות ועושה הפרשת חלה.

טיפ לחלות רכות: תוסיפו קצת אבקת אפיה לבצק.

טיפ נוסף: כשאני קולעת חלות, אני יוצרת עיגולים, נותנת להם לנוח 5 דקות ואז מרדדת אותם עם מערוך, יוצרת את נחשי הבצק ומהם קולעת את הצורה.

בהצלחה רבה ושיהיה בהנאה!

הכתבה פורסמה לראשונה במהדורת 'בחזית לאישה' במייל. להרשמה:

אולי יעניין אותך גם:

הכתבה פורסמה לראשונה במהדורת 'בחזית לאישה' במייל. להרשמה:

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

כתיבת תגובה

התחדשנו בעמוד פייסבוק

“אנא בכח”: ראש העיר בדואט עם פרחי הרא”ם

LIVE: תפילה היסטורית להנצל מהקורונה

מוישי רוזנברג מבקש: “וקבץ נדחינו”!

נוסטלג’יק! MBD, יידל ורדיגר ועמירן דביר

נגיף הקורונה: הקב”ה ציווה ונשמרתם

כל הגדולים במחרוזת אחת: סקולען!

אהר’לה סאמט באלבום: אוירא דארץ ישראל

“יעדער זינגט”: דודי קנופלר עם להיט פורימי

“קיימו וקיבלו”: רולי דיקמן מפתיע באידיש

תורה פארשטאנד: גרשי אורי ושרוליק קלצקין

“וישמיענו”: משה קאליש בלחן חדש

ניגון לעלוב: החדש של סאמט, דסקל ומלכות

מעוניין לפרסם בסמארט-מגזין?

שלח לנו פרטים ונחזור אליך בשמחה!

תחזית מזג האוויר

סגירת תפריט

רגע לפני שאתה עוזב,

רצינו לעניין אותך ב-3 הכתבות החמות באתר

הרשם עכשיו ל'בחזית' לקבלת החדשות החמות ישירות למייל