
דף הבית » בריאות » מחקרי בריאות » מדוע הורים כה חוששים מחום גבוה אצל ילדים?

-
שיפי חריטן
- 23/02/2020
- 08:29
- אין תגובות
“הוא חולה, יש לו חום”, נלחצים הורים רבים ונצמדים למיתוסים שגדלו עליהם או שהכירו בהמשך חייהם, ולא עוצרים לרגע לחשוב, האם פועלים נכון?
צריכים לזכור שחום הוא סימן ולא מחלה. חום מעיד שמשהו אינו תקין בגוף, בדרך כלל מעיד על זיהום. החל מזיהום קל שיעבור תוך יום יומיים לבד, ועד חלילה מחלות מסכנות חיים.
הסיבה לכך שבחורף חולים יותר, ולכן נדמה לנו שקור מביא מחלות, היא מכיוון בחורף יש יותר נגיפים, וירוסים, ואנחנו נמצאים בד”כ במקומות סגורים ופחות יוצאים החוצה, פחות מאווררים את החדר ופחות שוטפים ידיים, ולכן אנחנו מעבירים את הנגיפים יותר בחורף, אבל זה לא נכון שחולים יותר גלל שקר . והנה מסר גם להורים שחוששים משיער רטוב: חום הוא תוצאה של זיהום. ברגע שיצאנו עם שיער רטוב, או שקר/חם לנו, הדבר אינו גורם לנו להידבק יותר בזיהום. אנחנו יכולים לחלות בזיהומים גם כשחם מאד, ואנחנו יכולים לחלות בזיהומים גם כשקר.
חשוב לזכור שלא צריכים להסתכל על מעלות החום אלא על מצב הילד. גם אם המדחום מראה 39 מעלות, תבדקו: הילד חיוני? אוכל? שותה? שמח? ברוב המקרים חום שייך למחלות ויראליות שחולפות, קלות וחסרות משמעות, אבל יש מצבים אחרים וצריכים לשים לב. אחת מההנחיות שיצאו מטעם איגוד רופאי הילדים, היא שתינוק עד גיל 3 חודשים שהעלה חום, זהו מצב חירום וחייבים לגשת לרופא.
אז מה עושים כשהילד העלה חום? צריכים לזכור כי רוב מחלות החום הנגיפיות הוויראליות הן בסדר גודל של בין 3 עד 5 ימי חום. אם החום נמשך, כדאי לוודא שאנחנו לא מפספסים משהו שלא נראה כמו דלקת בדרכי השתן, דלקת ריאות, מחלות שלא תמיד רואים מיד. חום מעבר ל- 7 ימים רצופים שבהם יום יום יש חום, זה מוגדר כ – FUO ומחייב בירור מקיף.