מרק עדשים | צילום אילוסטרציה: Sokor Space, שאטרסטוק

המתכון הבא נשלח אלי על ידי אחיינית שלי, חני, שעברה לפני תקופה לתזונה בריאה. בתקופה של סוף סתיו – תחילת חורף, אני נהנית לראות את פלא המרקים ואת החמימות שהם מביאים לנו אל המטבח ואל הלב. אז נסו בבית ותיהנו.

המצרכים:

  • עדשים כתומות – במתכון הנוכחי כמעט חבילה שלמה.
  • 2 גזרים גדולים.
  • בצל אחד.
  • אופציה: שתי שיני שום.

אופן ההכנה:

  • משרים את העדשים במים למשך כמה שעות.
  • מקלפים את הגזרים, חותכים לקוביות.
  • מקלפים את הבצל, חותכים לקוביות קטנות או עיגולים דקים.
  • מטגנים את הבצל בסיר עם מעט שמן זית.
  • מוסיפים את הגזרים ואת העדשים.
  • ממלאים את הסיר במים ונותנים לו להתבשל.
  • לאחר רתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עד ריכוך מוחלט של העדשים.
    אפשר לתבל במלח, פלפל, ומי שאוהב, מעט כמון.

הכתבה פורסמה לראשונה במהדורת 'בחזית לאישה' במייל. להרשמה:

אולי יעניין אותך גם:

הכתבה פורסמה לראשונה במהדורת 'בחזית לאישה' במייל. להרשמה:

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

כתיבת תגובה

התחדשנו בעמוד פייסבוק

“אנא בכח”: ראש העיר בדואט עם פרחי הרא”ם

LIVE: תפילה היסטורית להנצל מהקורונה

מוישי רוזנברג מבקש: “וקבץ נדחינו”!

נוסטלג’יק! MBD, יידל ורדיגר ועמירן דביר

נגיף הקורונה: הקב”ה ציווה ונשמרתם

כל הגדולים במחרוזת אחת: סקולען!

אהר’לה סאמט באלבום: אוירא דארץ ישראל

“יעדער זינגט”: דודי קנופלר עם להיט פורימי

“קיימו וקיבלו”: רולי דיקמן מפתיע באידיש

תורה פארשטאנד: גרשי אורי ושרוליק קלצקין

“וישמיענו”: משה קאליש בלחן חדש

ניגון לעלוב: החדש של סאמט, דסקל ומלכות

מעוניין לפרסם בסמארט-מגזין?

שלח לנו פרטים ונחזור אליך בשמחה!

תחזית מזג האוויר

סגירת תפריט

רגע לפני שאתה עוזב,

רצינו לעניין אותך ב-3 הכתבות החמות באתר

הרשם עכשיו ל'בחזית' לקבלת החדשות החמות ישירות למייל