כיפות מוס פרלינה בציפוי גלאסאז' ובעיטור קרמו שוקולד קפה | צילום: רותי בביוף

כיפות מוס פרלינה בציפוי גלאסאז’ ובעיטור קרמו שוקולד קפה // רותי בביוף

מוס פרלינה

המצרכים:

  • 50 גרם חלב
  • 130 גרם מחית פרלינה
  • 4 גרם ג’לטין + 20 גרם מים
  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 300 גרם שמנת מתוקה מוקצפת רך
  • 300 גרם סוכר

אופן ההכנה:

  1. משרים את הג’לטין במים.
  2. מרתיחים את החלב עם מחית פרלינה ויוצקים על השוקולד.
  3. מוסיפים את הג’לטין.
  4. טוחנים בעזרת מוט בלנדר ומקררים ל- 40 מעלות.
  5. מקפלים פנימה את השמנת המוקפת, ויוצקים בתבנית ומקפיאים.

תחתיות סבלה קקאו

המצרכים:

  • 250 גרם חמאה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 120 גרם אבקת סוכר
  • 350 גרם קמח
  •  30 גרם קקאו
  • 20 גרם חלב/ מים/ מיץ

אופן ההכנה:

  1. מקציפים חמאה, אבקת סוכר, מלח ותמצית וניל.
  2. מוסיפים קמח מנופה ולאחר מכן את החלב.
  3. מרדדים לעובי 2 מ”מ ומקפיאים.
  4. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ.
  5. אופים ב -150 מעלות כ-25 דקות.

קרמו שוקולד קפה

המצרכים: 

  • 200 גרם חלב
  • 300 גרם שמנת מתוקה
  • 20 גרם פולי קפה טריים
  • 90 גרם חלמונים
  • 30 גרם סוכר
  • 300 גרם שוקולד מריר

הכתבה פורסמה לראשונה במהדורת 'בחזית לאישה' במייל. להרשמה:

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים חלב, שמנת ופולי קפה. יוצקים על החלמונים והסוכר ומבשלים ל-80 מעלות. מסננים על השוקולד הקצוץ וטוחנים בבלנדר מוט.
  2. מניחים ללילה במקרר. ומקציפים מעט לפני השימוש.

חגורת שוקולד

מטמפררים 200 גרם שוקולד מריר. מורחים שכבה דקה על גבי שקף. חותכים לרצועות דקות בעזרת הרמוניקה או סכין פשוטה ומכניסים בתוך 3 רינגים. מקפיאים לכמה דקות. מניחים מעל כיפות המוס המוכנות ומעטרים בקרמו קפה.

גלאסאז’

המצרכים:

  • 50 גרם מים
  • 300 גרם סוכר
  • 300 גרם גלוקוזה
  • 200 גרם חלב מרוכז/שמנת צמחית
  • 300 גרם שוקולד לבן
  • 20 גרם ג’לטין + 100 גרם מים
  • מעט צבע מאכל אדום/ירוק

אופן ההכנה:

  1. משרים את הג’לטין במים.
  2. מביאים את המים, הסוכר והגלוקוזה לרתיחה של עד 102 מעלות (בקערה נפרדת).
  3. שמים את השוקולד הקצוץ, החלב המרוכז/השמנת צמחית והג’לטין (שהפך לספוג).
  4. שופכים את המים, הסוכר וגלוקוזה שרתחו לתוך הקערה עם השוקולד הגלזורה והג’לטין.
  5. מוסיפים מעט צבע מאכל וטוחנים במוט בלנדר. אם רוצים צבע בהיר יותר ואטום-מוסיפים צבע מאכל לבן-טיטניום דיאוקסיד.
  6. ממתינים שיתקרר מעט (בטמפ’ 32-35 מעלות) ואז יוצקים מעל כיפות המוס הקפואות.

אולי יעניין אותך גם:

הכתבה פורסמה לראשונה במהדורת 'בחזית לאישה' במייל. להרשמה:

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

כתיבת תגובה

התחדשנו בעמוד פייסבוק

“אנא בכח”: ראש העיר בדואט עם פרחי הרא”ם

LIVE: תפילה היסטורית להנצל מהקורונה

מוישי רוזנברג מבקש: “וקבץ נדחינו”!

נוסטלג’יק! MBD, יידל ורדיגר ועמירן דביר

נגיף הקורונה: הקב”ה ציווה ונשמרתם

כל הגדולים במחרוזת אחת: סקולען!

אהר’לה סאמט באלבום: אוירא דארץ ישראל

“יעדער זינגט”: דודי קנופלר עם להיט פורימי

“קיימו וקיבלו”: רולי דיקמן מפתיע באידיש

תורה פארשטאנד: גרשי אורי ושרוליק קלצקין

“וישמיענו”: משה קאליש בלחן חדש

ניגון לעלוב: החדש של סאמט, דסקל ומלכות

מעוניין לפרסם בסמארט-מגזין?

שלח לנו פרטים ונחזור אליך בשמחה!

תחזית מזג האוויר

סגירת תפריט

רגע לפני שאתה עוזב,

רצינו לעניין אותך ב-3 הכתבות החמות באתר

הרשם עכשיו ל'בחזית' לקבלת החדשות החמות ישירות למייל